مهندس حسن نیلفروشزاده – دبیر انجمن صنایع نساجی ایران- اعلام کرد: سرمایهگذاریهای هنگفتی در زمینه ریسندگی سیستم پنبهای و الیاف بلند صورت گرفته که با واردات بیدلیل، تولیدکنندگان با لطمات جبرانناپذیری مواجه میشوند و به نوعی زنگ خطر جدی برای توقف واحدهای توانمند به صدا درآمده است.
به گفته وی، آفت بزرگ دیگر این است که نرخ برابری دلار (تا این لحظه) در گمرکات 4200 تومان محاسبه میشود، از سوی دیگر دریافت حقوق و عوارض گمرکی و همچنین مالیات بر ارزش افزوده با این نرخ محاسبه میشود که ظلم بسیار مضاعف بر صنایع نساجی داخلی به شمار میآید و عملاً به واردکننده سوبسید میدهیم و تولیدکننده داخلی را جریمه میکنیم!
دبیرکل انجمن صنایع نساجی ایران سپس به تشریح نیاز تولیدکنندگان نخهای پلیاستر با توجه به هزینهها و سرمایهگذاریهای سنگین پرداخت که سال قبل با حدود 30-40 هزارتن ظرفیت خالی سال را به اتمام رساندند و 6 هزار و 796 تن میانگین عرضه مواد اولیه موردنیاز این صنعت در بورس کالا پاسخگوی نیاز واحدها نبود(که متأسفانه میانگین میزان عرضه در حال حاضر کمتر از میانگین سال گذشته میباشد) این در حالی است که واحدهای تولیدی با 60-65 درصد ظرفیت خود کار کردند. طبعاً باید از مزیت موجود در ایران استفاده کنیم و به سمت صادرات پیش رویم. البته مدتی این کار انجام میشد اما نحوه قیمتگذاریها، تحریمها، محدودیتهای حمل و نقل و…. عملاً تداوم صادرات را غیراقتصادی کرد.
مهندس نیلفروشزاده، نیاز به واردات نخ را غیرمنطقی دانست آن هم در شرایطی که میزان عرضه واحدهای تولیدی بسیار بالاست و افزود: این موضوع را بارها در قالب نامه به انضمام اعداد و ارقام مستدل به مسئولان وزارت صنعت متذکر شدهایم زیرا هیچ دلیلی ندارد شاهد واردات کالای ساخته شده یا نیم ساخته در شرایطی که همان محصول در کارخانههای کشور تولید میشود؛ باشیم.
وی اذعان داشت: مدعی تولید انواع مختلف نخ نیستیم و چه بسا در تولید نخهای بسیار خاص در کشور با محدودیتهایی روبرو باشیم که راهی جز واردات این قبیل نخها نیست اما معضل اصلی ما واردات نخهایی است که مشابه آنها در کارخانههای کشور با حجم بالا و بهترین کیفیت تولید میشوند.